Nieuws & Acties

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/d/5/6/hoppezak.nl/httpd.www/templates/hoppezak_2013_v3/functions.php on line 196

Over Hoppezak

Hoppezak is niet zomaar een bedrijf. Vanaf 1917 doet de familie Hoppezak al enthousiast zaken op het gebied van kledingverhuur in de breedste zin van het woord. En is dit jaar dus al precies 102 jaar actief in Leiden, waar Gerard Hoppezak begon met het verhuren van toneelkostuums en pruiken. Om deze kostuums maximaal tot zijn recht te laten komen, werden tevens toneelkapperswerkzaamheden verricht. De mensen die een kostuum van Hoppezak droegen, ondergingen op deze manier een gehele metamorfose.

Het enthousiasme sloeg over op de zoon van Gerard, Wim Hoppezak (*1936  -  +2019 ). Op dertienjarige leeftijd was hij al in het bedrijf van zijn vader te vinden. En het grimeren zat hem in de vingers. Bij diverse toneelvoorstellingen was hij al achter de schermen om de toneelspelers onderhanden te nemen. Toen Gerard op 65 jarige leeftijd ging genieten van zijn oude dag, was Wim nog te jong om de zaak over te nemen. 's Avonds bleef hij wel zijn grote passie, het toneelkappersvak, uitoefenen, terwijl hij overdag allerhande baantjes had. Mede hierdoor, was het in 1960 mogelijk om de weg die zijn vader was ingeslagen, weer op te pakken. Met enige door de loop der jaren verzamelde kostuums, pakte hij de draad weer op en begon voor zichzelf in de kledingverhuur.

En het ging hem goed. Het bedrijf groeide diverse keren uit zijn jasje en werd tenslotte in 1975 gevestigd op de huidige locatie aan de Pieterskerkgracht in het hartje van Leiden. De totale oppervlakte bedraagt ca. 2.000 m2. Er zijn hier ca. 80.000 kostuums met toebehoren en ca. 3.000 pruiken te vinden. En we praten dan nog niet eens over allerhande accessoires.

Sinds 1984 is ook de derde generatie Hoppezak aan het bedrijf verbonden. André Hoppezak, Wim's zoon. Van de eenvoudige eenmanszaak met meewerkende echtgenote, is Hoppezak kledingverhuur (en niet " De Hobbezak " zoals veel mensen denken) uitgegroeid tot een modern familie bedrijf.

Bij Hoppezak kunnen al uw wensen op het gebied van kostuums, pruiken en grimeren worden vervuld. En als u dat op prijs stelt, staan wij voor u klaar met een deskundig advies. Er zijn zoveel mogelijkheden, dat het ondoenlijk is deze allemaal te beschrijven. U moet ze gewoon zien. Hoppezak nodigt u daarom uit.

Kom kijken naar de avond- en themakleding, de pruiken en de verschillende accessoires en u zult zien dat er zelfs nog meer is en kan dan u denkt.