Pak huren? Ga naar Hoppezak Kledingverhuur in hartje Leiden 

Contact

Bij Hoppezak Kledingverhuur kunt u terecht voor de verhuur van alle denkbare kleding. Van themakleding tot avondkleding  en van rokkostuums tot pruiken. Ook voor verkoop van feestkleding bent u bij Hoppezak Kledingverhuur aan het goede adres.

Themakleding

Deze site dient ervoor om u een indruk te geven wat wij hebben en allemaal kunnen. Met 80.000 kostuums in ons assortiment is het namelijk onmogelijk om alles te laten zien. Een kostuum is daarbij ook iets persoonlijks. Het uiterlijk van een pak verandert door de persoon die het aan heeft. Wij nodigen u graag uit om samen met u een pak uit te zoeken wat als gegoten zit.

Een kostuum dat niet alleen op uw lichaam past, maar zeer zeker ook bij uw persoonlijkheid!

 

Een greep uit onze themakleding rubrieken: 

 • Middeleeuws
 • Rococo
 • Jaren 20 / 30
 • Jaren 50 / 60
 • Jaren 70
 • Landen / Klederdracht
 • Western
 • Piraten
 • Beroepen
 • Showkleding
 • Religie
 • Halloween
 • Paashazen
 • Kerst


Om de echte “Hoppezak beleving” te ervaren zou je langs moeten komen ! 

Er is echt meer mogelijk dan je denkt.

Gala / Avondkleding voor heren

Zoekt u een passend kostuum voor bijvoorbeeld een gala, een promotie of een huwelijk, ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Op onze speciale avondkledingafdeling is een ruim assortiment aan smokings, jacquets en rokkostuums te huur.

 

Op deze afdeling maken we graag een afspraak voor het passen/aanmeten !

Bel : 06-22408976

Promoveren | PhD | rokkostuum

Ook voor het huren van complete rokkostuums, inclusief bijpassende lakschoenen voor promoties of PhD, gaat u natuurlijk naar Hoppezak. U huurt al een rokkostuum incl. lakschoenen

voor € 115,-

Lees hier de voorschriften voor het dragen van een rokkostuum

Pruiken

Om uw outfit compleet te maken, mag een mooie pruik natuurlijk niet ontbreken. Ook die zijn volop te huur bij Hoppezak. U hebt bij ons een ruime keuze uit ca. 3.000 pruiken in verschillende stijlen. Wilt u blond, rood of misschien wel groen haar voor een avondje, dan is dat geen probleem. Ook pruiken voor bijvoorbeeld de rococo-periode worden met veel kundigheid voor u opgekamd door een van onze kapsters. 

Ga direct naar onze pruiken

Grime

Niet alleen het haarwerk maakt een kostuum compleet. Wat dacht u van schmink? Wie wil er nou niet gegrimeerd worden door een van onze gediplomeerde grimeurs?

Voor een prijsopgave en voor de verschillende mogelijkheden kunt u het beste telefonisch contact opnemen voor een deskundig advies van één van onze medewerk(st)ers.
Ook het kopen van grime-artikelen is mogelijk. Ons huismerk is Kryolan. Wij zijn u graag van dienst met ons deskundig advies.

Contact opnemen

De etiquette

Wat draagt u waar en wanneer? Dit is altijd weer een struikelblok voor velen die zijn uitgenodigd voor een gelegenheid waarvoor een kledingvoorschrift geldt.
Wij helpen u graag op weg om ervoor te zorgen dat u geen flater slaat op een feestavond.
 
Staat er op uw uitnodiging:

Black-Tie ofwel Cravate Noire

Dan draagt u een smoking. Dit kostuum bestaat uit een zwart colbert met zijden revers (meestal in de vorm van een sjaalkraag) en uit een zwarte pantalon met zijden galon (bies) op de zijnaden. Hierbij hoort een smokingoverhemd met opstaande boord (de zogenaamde vadermoordenaar). U draagt dit in combinatie met zwarte strik en cumberband of fantasievest met bijpassende strik en pochet. Zwarte lakschoenen en zwarte sokken completeren het geheel.
De smoking wordt altijd ‘s avonds gedragen bij bal, avondreceptie of officieel diner.

White-Tie ofwel Cravate Blanche

U wordt dan geacht in rokkostuum te verschijnen. Dit kostuum heeft van voren uitgesneden lange panden, zijden revers en een zwarte pantalon met een zijden galon op de zijnaden.
Het wordt gedragen met een wit gesteven piqué vest, idem rokhemd met opstaande boord en uiteraard de witte strik. Geen pochet, geen gaatjesschoenen, maar bij voorkeur gladde zwarte schoenen, eventueel lakschoenen. Wilt u het helemaal goed doen, dan draagt u géén polshorloge, maar een vestzakhorloge.
Het rokkostuum is het formele avondkostuum; het wordt gedragen bij zeer officiële gelegenheden, zoals galafeesten, banketten of bruiloften.
Alleen bij promotie aan de universiteit wordt het overdag gedragen, door de promovendus en de paranimfen (bij de universiteit van Leiden en de VU-Amsterdam moet de kleur van het vest beslist zwart zijn).

Jacquet ofwel morningdress

Bent u de bruidegom, getuige van een huwelijk of directe familie van bruid of bruidegom, dan draagt u een jacquet oftewel een morningdress. De jas van dit kostuum heeft lange panden en wordt altijd gedragen in combinatie met een gestreepte pantalon en een grijs of zwart vest. De schoenen moeten uiteraard ook zwart zijn, in een glad model met veters. Het wordt alleen overdag gedragen, tot aan het diner. Bij een bruiloft is voor de bruidegom en de directe familieleden de kleur van het vest, das en hoed altijd grijs. Voor belangstellenden is het vest zwart. Draagt de bruid een ivoorkleurige bruidsjapon, dan is het aan te bevelen dat de bruidegom een overhemd draagt in dezelfde kleur.
Het model van het overhemd is met een liggende boord als er een stropdas bij wordt gedragen. Als er wordt gekozen voor een plastron, dan moet er een overhemd met opstaande boord gedragen worden.
Bij officiële plechtigheden aan de TU, zoals het uitreiken van de bul of bij commissieleden van een promotie, wordt ook het jacquet gedragen, maar altijd met een zwart vest.

Icoon telefoon

Kleding huren? U kunt het zo gek niet bedenken of u vindt het bij Hoppezak Kledingverhuur

Neem contact met ons op